Högstadiet?

denna dag har bestått av minnen från högstadiet, det hela började med att jag drömde om en högstadiecrush. som ni alla vet så vågade man ju kanske inte alltid gå fram till personen man var kär i och säga det till den personen så man tittade lite på avstånd och drömde att EN dag ska det bli vi.. iaf denna personen har jag inte tänk på på kanske fem sex år och sen dyker han upp i mina drömmar! hur kommer det sig!? sen så käkade jag och Ulrica lunch på skolan idag och då kommer en högstadieklass dit och käkar med och allt var verkligen som i högstadiet.. alla grupperingar och hela den biten.. sen råkar en stackars tjej tappa sin tallrik, ja v tror ni händer då.. jo alla andra elever börja klappa händerna PRECIS som man gjorde på högstadiet. sen har vi suttit och tentapluggat och fick en blodsocker kurva så vi gick och köpte godis och då fanns det ett godis som jag inte ätit sedan högstadiet. hur kommer det sig att jag börjar tänka på högstadiet nu. de känns som att mina drömmar vill säga mig något... frågan är bara vad...

Humor är viktigt!

Man måste få ha lite rolig ibland.. pratade med gith igår kväll och pratade om sommaren och att de hade börjat få in ansökningar.. då kom jag på att de har aldrig fått ett CV av mig.. jag har aldrig riktigt sökt jobbet jag bara kom in på ett bananskal. så igår natt slängde jag ihop ett inte så allvarligt cv.. det blev lite humoristiskt.. och sen skickade ajg iväg det som en ansökan, har precis avslutat ett samtal med gith och ewa som har bestått av ungefär 3/4 av skratt... ska visa ett litet utdrag av de :P jag bytte dock mitt namn till Sofia Peterson så de inte skulle förstå att det var jag direkt..

Mål

Det jag tror jag kan tillföra till er restaurang är att jag är väldigt flexibel och jobbar gärna med många bollar i luften, jag är som spindeln i nätet. Jag gillar att styra och ställa men gör det gärna med glimten i ögat.

Språkkunskaper

Svenska som modersmål

Talar mycket bra svenska med en och annan svordom här och var. Skriver bra på dator, men min handstil är inte den bästa men man ser ibland vad det står.

 

engelska

Talar ganska bra engelska flytande. Fungerar inte talet kan man gestikulera fram det man vill säga, tex fläskfilé  som ”mu, mu filé”.

 

Teckenspråk

Kan hela alfabetet på teckenspråk flytande, vissa ord kan jag med.

 

It- kunskaper

På förra restaurangen jag jobbade på var jag hemsidesansvarig tillsammans med en annan tjej, vi la ut menyer på internet och såg till att hemsidan såg bra ut. Är uppväxt med internet så jag har goda kunskaper om det.

 

Om mig

Jag heter Sofia Petersson och är född 1989 i Upplands Väsby, men flyttade till Öland 1991 eftersom min mamma kommer ifrån Öland. Jag har bott på Öland hela mitt liv men flyttade för nästan två år sen upp till Umeå när jag började plugga. Min familj bor fortfarande kvar på Öland, och jag tillbringar varje sommar där. Jag är en glad och positiv tjej som är stresstålig och har väldigt lätt för att samarbeta och har mycket lätt till skratt och bjuder gärna på mig själv. På fritiden är jag med mina vänner och festar en hel del. Sedan tränar jag en del på IKSU som är Umeås bästa träningsställe. Jag gillar fart och fläkt och vet att jag är en stresstålig person och jobbar flitigt och gör mina arbetsuppgifter. Vill jag få någonting gjort, ja då gör jag det själv eller delegerar arbetsuppgifterna till någon annan. Jag har en egen bil och körkort där vi brukar få plats ganska många även fast det bara är en liten ”burk” som mina vänner säger. Eftersom jag gillar fart och fläkt tycker jag det är kul och köra bil, det går fort och man kommer dit man ska säkert. Jag är en väldigt lojal arbetskamrat och lämnar aldrig någon i sticket, jag går inte hem bara för att jag är lite bakis, visst har det hänt att man jobbat bakis men jag gör ändå mitt jobb och går inte hem som vissa veklingar som jobbade som pizzabagare på förra restaurangen. Vill ni ha en tjej som har lätt till skratt, bjuder på sig själv och inte är rädd för att ”skita ner sig” då är det mig ni ska ha!

 

Övrigt

Jag kommer ner till Öland under påsken och hoppas få träffa er personligen då.

Tror jag kommer trivas med er i sommar, för vem vill inte ha en sån som mig? ;)

 

Referenser

Mina tre referenser är från den familjeägda restaurangen som jag jobbat på sen 2005, väldigt roliga, givmilda och snälla chefer, Henrik är så Häääääärlig!

 

Ewa Engström – kommer oftast till telefonsvararen på hennes andra jobb if men lämna gärna ett meddelande, hon brukar ring upp, oftast från bilen.

Gith Westin- Svarar typ aldrig i telefonen och gör hon det får man prata i fem sekunder sedan dör hennes batteri.

Henrik Engström – den som är bäst att svara i telefonen om han inte är ute och jagar eller jobbar på sitt andra jobb som Polis.

 

 


Hjärtat fullt med stygn

Och det här är vad alla har sagt om dig håll dig borta från honom han kommer att såra dig. Det här är vad alla har varnat mig, du är så bräcklig det kommer att krossa dig. Det här är vad alla har sagt om mig;Håll dig borta från elden, gå inte ute, bär alltid mössa, klä in dig i wellpap, för du kommer skadas, ge dig aldrig hän. Du har soviga leder, du kommer skrapa dina knän. Och det här är vad magen säger om dig, du gillar mig för mycket det måste vara något fel på dig. Det här är vad hjärnan har sagt om dig, Jag måste vara galen, jag har aldrig känt så mycket som när jag är med dig, jag har aldrig känt så mycket som jag gör när jag är med dig. Jag har aldrig känt så mycket när jag är med dig.

slut i både kropp o själ...

uscha nu är jag så trött så trött... igår somnade ajg vid halv tio sooov hela nattne o vaknade av klockan vid halv åtta.. inte utviland men mer sömn än jag fått på ett bra tag... sen idag väntades 9 timmars föreläsning om kemi och miljö.. det var inte mkt som gick in i huvudet eftersom jag hade feber och halsont så kändes mitt huvud som en stor tung sten.. inte roligt alls.. ska snart sova nu o hoppas jag är lite friskare imon.. emn ja tror de.. elelr hoppas elelr kanske inbillar mig det eftersom imorgon komemr min mamma o pappa upp hit o hälsar på :D ska bli så roligt så :D nu säger jag godnatt...

INTE NU!

åh jag håller på o bli sjuk tror jag.. halsen börjar klumpa ihop sig... det gör ont o svälja.. jag hr inte tid o vara sjuk nu!!! jag vill itne vara sjuk nu! mamma o pappa kommer till helgen o sen ska jag iväg näst vecka o åka skidor! varför ska ja bli sjuk  för!? och ja kan inte ta de lugnt nu i veckan eftersom de e skolvecka vilket innebär skola mellan kl 8- 17 hela veckan förutom på fredag då vi slutar halv tre.. men ändå! de är mkt nu! hoppas jag är "frisk" till imorgon jag har nu inte blivit sjuk än men ja känner att ja kommer bli...uscha! jag har så ont i huvudet med och de är så unga dagar.. blev ett väldigt klagande inlägg dehär men ibland måste man få klaga lite...

Trouble

helgen.. ja va ska man säga.. sprit är inte det bästa för mig.. ska numera bara hålla mig till en sort och inte blanda med massa sprit.. fy helvete alltså.. men de var kul på sitt sätt... men man mådde ju som man förtjänade på lördagen.. har nog inte mått så dåligt på länge uscha.. inget mer sånt nu. veckan som kommer är fullspäckad.. skola varje dag mellan 8-17.. jobbigt.. sen till helgen kommer min föräldrar upp på besök :D de ska bli väldigt roligt att ha dem här.. se hur jag har de o allt sånt :P nu ska jag sova för att vara utvilad inför morgon dagen.. om de går.. mina läppar är så jädra torra så de svider ngt enormt.. tycker inte om vintern på det sättet...

10 djupa.... Andetag

Man lär sig saker varje dag... Som lärare är de väldigt bra att få sånna här uppenbarelser ibland.. Man måste välja sina konflikter.. Man kan inte bråka med sina elever om allt! Man skulle gå in i väggen... Jag har kommit fram till att jag har väldigt lång stubin.. De tar ett tag innan jag blir arg men när jag blir arg då blir jag jävligt förbannad..Jag tror inte jag har blivit riktigt förbannad på flera flera år och de kan ju va dåligt på ett sätt för då byggs ilskan upp och samlas på lager men räknar man till tio samtidigt som man tar tio djupa andetag går de bra och sen att man avreagerar på ngt annat sätt.. Tex träna... Ibland skulle jag vilja åka 20 mil inlåt landet där de bara finns en massa massa skog och skrika tills luften tar slut... Måste göra de ngn dag...

Ingen skit beck!

hahahaha det var typ det roligaste på länge! :P hahah ingen skit beck istälelt för no shit sherlock.. hahahahahaha okej var ett tag sen ja bloggade men jag har inte haft ngn lust.. men alt är bra med mig.. planerar en vecka i sälen fö o hälsa på folket som är där :D de ska bli roligt.. haha hanna o jag bor mer o mer in oss i lägenheten.. på fredag ska v ha en svinfest här:D vi ska ha svinkul, vara svinfulla o bete oss som svin.. kan ju inte bli bättre :P haha jag längtar1 har inte festat p en månad så jag vill verkligen spåra :D sen nästa vecka komer min föräldrar upp hit.. det ska med bli jätteroligt :D visa dem Umeå :D haha en mkt konstig sak hände idag.. gick in på systemet för att handla inför helgen... och jag vr den ena kunden! kändes jättekonstigt.. men sant.. jag kände mig lite uttittad om man säger så... morgon ska jag och ulrica gå igenom tentan.. den såg lite svår ut.. men hoppas de går bra... natt natt

RSS 2.0